دست نوشته های وکیل
تاریخ انتشار: یکشنبه 21 فروردین 1401
نمونه رای داوری در اختلافات قراردادی بین سازنده و مالکین

 نمونه رای داوری در اختلافات قراردادی بین سازنده و مالکین

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 7113

متن رای داوری یک اختلاف قراردادی بین سازنده و مالک

خواهان داوری :   
1-  قایان محمود ........  فرزند :حسین  و رضا ........ فرزند : کریم (سازندگان)
2-  خانم فریده ........... فرزند : حسن (مالک)
خوانده داوری :  
1-
  خانم فریده  .....  فرزند حسن و امیرحسین ..... فرزند رضا و عماد ...... فرزند رضا و فرشاد ..... فرزند رضا و ملینا ..... فرزند عباس (مالکین)
2-  آقایان محمود .... فرزند حسین و رضا ..... فرزند کریم (سازندگان)

داوران :
داور سازندگان : آقای سید محمد ......... فرزند ...... با کد ملی ............
داور مالکین : آقای رضا ................. فرزند ....... با کد ملی ...........
داور مرضی الطرفین : آقای محمد ....... فرزند ...... با کد ملی ...........
الف: گردشکار:
در تاریخ 29/02/1396 قراردادی تحت عنوان "قرارداد مشارکت" مابین مالکین و سازندگان منعقد می گردد. برابر ماده 14 آن قرارداد، طرفین توافق می کنند که هرگونه اختلاف در مفاد قرارداد و اجرای قرارداد، ابتدا از طریق مذاکره فی مابین و در صورت عدم سازش، از طریق هیات سه نفره داوری حل و فصل گردد.  در پی اختلاف ایجاد شده میان طرفین قرارداد مذکور، سازندگان(آقایان رضا ...... و محمود .....) با ارسال اظهارنامه با کدرهگیری .......... مورخ 13/03/1400 ضمن بیان خواسته های خود در این اظهارنامه در 11 بند، درخواست تشکیل هیات داوری جهت رسیدگی به این 11 خواسته را می نمایند و داور اختصاصی خود را نیز تعیین میکنند.  این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
مالکین نیز به موجب اظهارنامه با کد رهگیری ........  داور اختصاصی خود را تعیین می نمایند و پس از آن به موجب اظهارنامه با کد رهگیری ...... مورخ 10/05/1400 خواسته های خود را در 4 بند اعلام و درخواست تشکیل هیات داوری و رسیدگی به خواسته های خود را می نمایند.
لذا هر دو طرف قرارداد مشارکت طی اظهارنامه های جداگانه درخواست رسیدگی و صدور رای توسط هیات داوری در خصوص اختلافات راجع به مفاد و اجرای قرارداد های فی مابین شامل قرارداد مشارکت و متمم های آن به شماره ..... مورخ 17/03/1396 و ..... مورخ 17/04/1397 نمودند.  
داوران با پذیرش داوری به منظور استماع  اظهارات طرفین و دفاعیات و مدارک ایشان، طرفین را برای جلسه رسیدگی  در محل مقرر دعوت می نمایند. در جلسه مذکور سازندگان حاضر می گردند و اظهار می دارند خواسته ایشان به شرح اظهارنامه ی مورخ 13/03/1400 می باشد. اما مالکین علی رغم  دعوت به جلسه رسیدگی حاضر نمی شوند و لایحه ای هم ارسال نمی کنند. 
هیات سه نفره داوران بعد از تشکیل جلسه با اصحاب اختلاف و تشکیل جلسات متعدد داوران اختصاصی و داور مرضی الطرفین، به جهت رعایت احتیاط، داوران روز تأمل کرده تا شاید عذری از مالک اعلام شود یا لایحه ای واصل گردد که چنین نمی شود و هیچ لایحه یا درخواستی از سوی ایشان ارسال نمی گردد . لذا در تاریخ .... هیات داوری  ختم رسیدگی را اعلام و به اکثریت آرا به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید:
"رای داوران"
درخصوص درخواست داوری سازندگان و مالکین نسبت به موضوعات مورد اختلاف مندرج در اظهارنامه های فوق الذکر، داوران مکلف اند نخست نسبت به صلاحیت خود اظهار نظر نموده و سپس نسبت به خواسته های طرفین رای خود را اعلام و ابلاغ نمایند. لذا به شرح زیر رای اکثریت داوران درباره موضوع مورد اختلاف انشاء می گردد:
الف: صلاحیت داوران
وفق ماده 14  قرارداد مشارکت که مصون از تعرض مانده است طرفین توافق نموده اند در صورت بروز اختلاف در مفاد یا اجرای قرارداد مساله را جهت رسیدگی به هیات سه نفره داوران ارجاع دهند و رای هیات داوری برای طرفین قطعی و لازم الاجرا است.  که با توجه به توضیحات مذکور در گردش کار، هیات داوری راجع به موضوعات مورد اختلاف صلاحیت دارد تا رسیدگی و نظر خود را اعلام نماید.
ب: خواسته های سازندگان
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر مطالبه خسارت راجع به تاخیر در تحویل گرفتن آپارتمان ها، نظر به این که به موجب بند 3 ماده 2 قرارداد مورخ 17/04/1397 طرفین توافق نموده اند که آپارتمان طبقه اول مسکونی و انباری و پارکینگ و طبقه زیرزمین منفی یک را تا زمانی که سازندگان پایان کار دریافت ننموده اند تحویل مالکین ندهند لذا  از آنجایی که سازندگان تاکنون موفق به اخذ پایان کار ساختمان نشده اند، تکلیفی از این بابت متوجه مالکین نخواهد بود و رای به بی حقی سازندگان در این خصوص صادر می گردد. 
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر تنظیم سند رسمی سهمی سازندگان از کل عرصه مورد مشارکت به استناد بخش ب قسمت 1 بند 1-6 ماده 6 قرارداد مشارکت، نظر به این که به استناد بند 3 ماده 3 صورتجلسه مورخ 17/04/1397، موضوع انتقال سند به نفع سازندگان به بعد از اخذ پایان کار موکول گردیده است و لذا تا زمانی که سازندگان پایان کار نگرفته باشند مالکین تعهدی به انتقال الباقی سهم به سازندگان ندارند. لذا نسبت این خواسته سازندگان نیز رای به بی حقی صادر می گردد. این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر مطالبه مبلغ 000/000/700/1 ریال موضوع بند 4و5 صورتجلسه مورخ 17/03/1396 نظر به اینکه به موجب بند یک ماده 2 صورتجلسه مورخ 17/04/1397 مالکین و سازندگان اظهار نموده اند که مالکین مبلغ 000/600/694/1 ریال بابت قرض الحسنه پرداختی به سازندگان قبلی، به سازندگان بدهکار می باشند لذا حکم به پرداخت مبلغ 000/600/694/1 به انضمام خسارت تاخیر قراردادی روزانه 100هزار تومان به موجب بند یک ماده دو صورتجلسه مورخ 17/04/1397 از تاریخ ..... لغایت پرداخت آن به سازندگان صادر می گردد.
در خصوص خواسته خواهان ها مبنی بر مطالبه خسارت تاخیر در تحویل آپارتمان های خانم فریده .... و ملینا ....، نظر به اینکه مطابق بند 15 ماده 6 قرارداد مشارکت پس از اعلام کتبی سازندگان مبنی بر آماده بودن واحدها، مالکین دو ماه مهلت دارند که نسبت به تحویل واحد ها اقدام نماید و با توجه به این که از تاریخ ابلاغ اظهارنامه توسط سازندگان به مالکین مبنی بر تکمیل بودن واحد ها تا زمان تحویل واحد 3 و 4 توسط مالکین، بیش از مهلت دو ماهه نگذشته است لذا خواسته ی سازندگان در این قسمت نیز رد می شود.
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر تاخیر در تحویل آپارتمان طبقه اول، نظر به این که مستندا به بند 3 ماده 2 صورتجلسه مورخ 17/04/1397 سازندگان با مالکین توافق نموده اند که تا زمانی که پایان کار اخذ نگردد واحد طبقه اول تحویل نگردد لذا عدم تحویل واحد طبقه اول به خواست و توافق هردو طرف معامله بوده است و سازندگان از بابت واحد طبقه اول مستحق دریافت خسارتی از مالکین نمی باشند.
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر مطالبه وجه التزام قراردادی بابت واحد طبقه دوم و با توجه به این که خود سازندگان از تحویل واحد به مالکین خودداری نموده اند مستحق دریافت خسارتی نمی باشند و نیز درخصوص تنظیم سند توسط مالک طبقه دوم(مرحوم پروین ....) نیز با توجه به توافق مورخ 17/04/1397 منوط به اخذ پایان کار توسط سازندگان بوده است که تاکنون اقدام به این کار ننموده اند . لذا این خواسته ایشان نیز پذیرفته نبوده و رای به بی حقی ایشان صادر می گردد. این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر مطالبه مبلغ 000/000/100 ریال الباقی مبلغ چهارصد وده میلیون تومان که تنها چهارصد میلیون آن به سازندگان پرداخت گردید لذا اشتغال ذمه مالکین نسبت به 10 میلیون تومان الباقی محرز و رای به استرداد مبلغ 10 میلیون تومان توسط مالکین به سازندگان داده می شود.
در خصوص خواسته سازندگان مبنی بر مطالبه هزینه مازاد مصالح و تجهیزات و تاسیسات که علاوه بر لیست منضم به قرارداد مشارکت توسط سازندگان اجرا شده ضمن پذیرش خواسته ی سازندگان رای به الزام مالکین به پرداخت مبلغ 000/000/157 ریال در حق سازندگان صادر می گردد.
در خصوص خواسته ی سازندگان مبنی بر پرداخت 80 درصد عوارض شهرداری ضمن پذیرش خواسته ی سازندگان رای به الزام مالکین به پرداخت مبلغ 400/882/407 ریال بابت 80 درصد عوارض شهرداری تعلق گرفته به ساختمان صادر می گردد.
در خصوص خواسته ی سازندگان مبنی بر پرداخت خسارت قراردادی سازندگان در برابر خریدار واحد 5، نظر به این که رابطه ی میان سازندگان با خریدار واحد ایشان ارتباطی به این قرارداد ندارد رای به بی حقی ایشان صادر می گردد.
در خصوص خواسته ی مالکین مبنی بر تحویل واحد مسکونی طبقه اول، با توجه به این که عدم دریافت پایان کار به جهت کوتاهی سازندگان بوده است، رای به الزام سازندگان به تحویل آپارتمان مذکور و کلیه لواحق آن صادر می گردد. 
در خصوص خواسته مالکین مبنی بر مطالبه اجرت المثل ایام تصرف واحد مسکونی طبقه اول، نظر به این که واحد مذکور با رضایت مالکین در اختیار سازندگان قرار گرفته است لذا رای به بی حقی مالکین در این خصوص صادر می گردد.
در خصوص خواسته مالکین راجع به خسارت عدم انجام تعهدات قراردادی از جهت نقص و مغایرت در مصالح، نظر به این که مستندا به ماده 2 صورتجلسه مورخ 17/04/1397 مالکین با امضای آن صورتجلسه مطابقت عملیات ساخت را با مفاد قرارداد و پیوست های آن تایید نموده اند و حسن انجام کار را تایید نموده اند لذا نمی توانند پس از آن مدعی حقی از این بابت گردند. لذا رای به بی حقی مالکین در این خصوص صادر می گردد.
در خصوص خواسته مالکین مبنی بر مطالبه وجه التزام قراردادی به استناد بندهای 2 و تبصره 12 ماده 6 قرارداد مشارکت، به جهت تاخیر سازندگان در اخذ پایان کار و سند تفکیکی، نظر به این که یکی از علل عدم انجام تعهد قراردادی سازندگان راجع به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و تنظیم سند رسمی به نام مالکین، به جهت تخلف مالکین در استفاده ی اداری از واحدهامی باشد لذا ضمن رد خواسته مالکین، صرفا سازندگان ملزم به انجام تعهد قراردادی خود مبنی بر اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و سند تک برگی می باشند.
از آنجا که تعیین داور مرضی الطرفین به موجب قرارداد مشارکت مورخ .... و تعیین داور اختصاصی سازندگان به موجب اظهارنامه مورخ ......  و تعیین داور اختصاصی مالکین در تاریخ     بوده و در قرارداد مهلتی برای داوری تعیین نشده است لذا طبق تبصره ماده 484 قانون آیین دادرسی مدنی  مهلت داوری سه ماه بوده است و رسیدگی و اظهارنظر در مدت قانونی صورت گرفته است. این رای با استناد به مواد ۴۵۴ الی ۵۰۳ قانون آیین دادرسی دادگاه¬های عمومی و انقلاب در امور مدنی و با رعایتِ مقررات یاد شده صادر گردیده و قطعی است. برابر با ماده ۴۸۸ قانون یاد شده محکوم علیه تا بیست روز بعد از ابلاغ رای می بایست نسبت به اجرای آن اقدام نماید و در صورت استنکاف، دادگاه به درخواست ذینفع برگ اجرایی صادر و نسبت به اجرای رای اقدام خواهد نمود و چنانچه طرفین نسبت به رای داوری معترض باشند می توانند موافق با مواد ۴۸۹ الی ۴۹۳ همان قانون به دادگاه مراجعه نمایند. این رای از طریق ارسال اظهارنامه ابلاغ خواهد شد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل برای داوری در دعاوی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دانلود کارت ویزیت

کلیک نمایید